Пошук
Close this search box.

Ізраїльські авіаудари в Лівані: вбито лідера ХАМАС та членів його родини

Ізраїльські авіаудари по Лівану

Ізраїльські авіаудари по Лівану – Фото: Rabih Daher / AFP

У понеділок вранці палестинське угруповання ХАМАС повідомило про смерть свого лідера в Лівані, Фатеха Шеріфа Абу ель-Аміна, внаслідок авіаудару Ізраїлю на півдні Лівану. За даними агентства Reuters, кілька членів його родини також загинули під час удару, що був завданий по табору для біженців Аль-Бас поблизу міста Тір.

ХАМАС у своєму прес-релізі, цитованому агентством EFE, підтвердив, що Абу ель-Амін був ключовою фігурою руху в Лівані, а також членом його закордонного керівництва. Лідера та його родину було вбито під час атаки на їхній будинок у таборі для біженців.

Офіційне ліванське агентство ANI повідомило про авіаудар Ізраїлю по табору біженців, однак не надало додаткових деталей щодо жертв.

Ця подія сталася на тлі активізації ізраїльських військових дій у Лівані. Ізраїльська армія оголосила, що завдала ударів по десятках цілей шиїтського руху “Хезболла” у регіоні Бекаа, не згадуючи про ХАМАС. За словами речника Цивільної оборони Ізраїлю, серед атакованих об’єктів були ракетні пускові установки та склади зброї.

Окрім цього, палестинське угруповання повідомило, що під час іншого авіаудару по Бейруту було вбито трьох лідерів Народного фронту визволення Палестини (НФВП). Це перший подібний удар всередині ліванської столиці, який стався на верхньому поверсі житлового будинку в районі Кола.

НОВИНИ