Пошук
Close this search box.

Ізраїльські військові ліквідували одного з лідерів “Хезболли” під час атаки на Бейрут

Ізраїльські військові ліквідували одного з лідерів "Хезболли" під час атаки на Бейрут

У понеділок, під час атаки на Бейрут, ізраїльські військові знищили одного з провідних командувачів радикального угруповання “Хезболла” — Сухейла Хусейна Хусейні. Про це повідомляє SkyNews , посилаючись на заяву армії Ізраїлю.

За даними ізраїльської армії, Хусейні відігравав ключову роль у матеріально-технічному забезпеченні та координації різних підрозділів бойовиків “Хезболли”. Він відповідав за постачання зброї від Ірану до “Хезболли” і займався розповсюдженням передової військової техніки серед бойовиків.

“Крім того, він був членом Ради джихаду — одного з найвищих військових органів керівництва “Хезболли”, — йдеться в офіційній заяві ізраїльської армії.

Також повідомляється, що Хусейні відігравав ключову роль у бюджетному та логістичному управлінні найчутливішими проектами “Хезболли”, включаючи спеціальні операції, спрямовані на координацію терористичних атак проти Ізраїлю в Лівані та Сирії. Він був причетний до досліджень, розробки та виробництва високоточних ракет, які використовувалися для атак на ізраїльські міста.

На тлі ескалації конфлікту, “Хезболла” у понеділок обстріляла ракетами ізраїльське місто Хайфа, що є третім за величиною містом в Ізраїлі. Це сталося на тлі готовності Ізраїлю розширити свої військові операції проти Лівану, особливо після річниці нищівної атаки ХАМАС на ізраїльські території, яка спровокувала тривалу війну в Газі.

НОВИНИ