Пошук
Close this search box.

Ізраїльські військові знищили тунель, прокладений “Хезболлою” на кордоні з Ліваном

Внутрішня частина тунелю «Хезболли», який перетнув територію Ізраїлю, на відео, опублікованому ЦАХАЛом 8 жовтня 2024 року. (Армія оборони Ізраїлю)

Внутрішня частина тунелю «Хезболли»

Ізраїльська армія у вівторок оголосила про знищення тунелю, прокладеного бойовиками “Хезболли” з південного Лівану на територію Ізраїлю, повідомляє The Time of Israel.

“Ми виявили та знищили тунель завдовжки приблизно 25 метрів, який перетинав кордон і проникав на близько 10 метрів у ізраїльську територію”, — заявив у телевізійному зверненні представник армії, контрадмірал Даніель Хагарі.

Зображення, опубліковане Армією оборони Ізраїлю 8 жовтня 2024 року, показує розташування тунелю Хезболли, який перетинав ізраїльську територію з Лівану і був зруйнований. (Армія оборони Ізраїлю)

За його словами, тунель починався з ліванського села Марвахін і тягнувся до ізраїльського населеного пункту Заріт. Ізраїль розпочав наземну операцію проти “Хезболли” в південному Лівані 30 вересня, після інтенсивної кампанії ударів та бомбардувань позицій бойовиків у південному Лівані, Бейруті та долині Бекаа на сході.

Ізраїльські солдати продовжують пошук інших тунелів уздовж кордону з Ліваном, додав Хагарі.

Крім того, у понеділок ізраїльські ВПС завдали “масованих ударів” по “широкій мережі інфраструктури та підземних командних пунктів” “Хезболли”, які були створені для атак на ізраїльські сили та планування нападів на північні міста Ізраїлю.

Метою цих військових операцій Ізраїлю є повернення додому близько 60 тисяч ізраїльтян, які були змушені покинути свої домівки через щоденні ракетні атаки з боку “Хезболли” протягом останнього року.

НОВИНИ