Пошук
Close this search box.

Ізраїльський спецназ здійснює рейди на півдні Лівану, готуючись до можливого наземного вторгнення

Операції ізраїльського спецназу на півдні Лівану, які включають проникнення в тунелі бойовиків “Хезболли”, є частиною ширшої стратегії Ізраїлю щодо послаблення військового потенціалу цієї угруповання уздовж лівано-ізраїльського кордону. За даними Wall Street Journal, ці рейди проводяться не тільки останніми днями, а й протягом кількох місяців. Операції спрямовані на збір розвідданих і підготовку до можливого наземного вторгнення, яке може початися вже цього тижня.

Попри те, що терміни можуть змінюватися під впливом дипломатичного тиску з боку США, які прагнуть запобігти великомасштабному вторгненню, за словами Амір Авіві, колишнього високопоставленого ізраїльського військового, наземна операція є неминучою. Він зазначив, що нинішні рейди — це частина підготовчих дій.

Ситуація на Близькому Сході загострилася, особливо через зростання активності бойовиків “Хезболли”, підтримуваної Іраном. Перестрілки між Ізраїлем і бойовиками “Хезболли” стали частішими в останні тижні. У відповідь на обстріли північних регіонів Ізраїлю, ЦАХАЛ завдав ударів по території Лівану, зокрема знищивши пускові установки бойовиків та ліквідувавши лідера “Хезболли” Хасана Насраллу.

США закликають Ізраїль до стриманості й пошуку мирного вирішення, щоб уникнути великої військової операції в Лівані.

НОВИНИ