Пошук
Close this search box.

Кремль намагається залучити новобранців, обіцяючи кар’єрні перспективи ветеранам війни в Україні

Президент Росії Володимир Путін привітав Героя Росії Степана Бєлова з днем ​​народження під час зустрічі зі слухачами програми «Час Героїв», яка теоретично допоможе ветеранам спецоперації стати державними службовцями /ФОТО: Олександр Казаков/ АП / Profimedia

Президент Росії Володимир Путін привітав Героя Росії Степана Бєлова з днем ​​народження під час зустрічі зі слухачами програми «Час Героїв», яка теоретично допоможе ветеранам спецоперації стати державними службовцями /Фото: Олександр Казаков/ АП

Кремль активно створює ілюзію, що участь у війні в Україні може відкрити важливі кар’єрні можливості, включаючи потенційні урядові посади для ветеранів бойових дій. Це частина зусиль Москви для боротьби з нестачею військового персоналу, готового підписати контракти з Міністерством оборони, а також для придушення критики з боку ветеранів війни.

За повідомленням The Moscow Times, кілька українських ветеранів війни беруть участь у стажуванні в Адміністрації президента в рамках програми «Час героїв», яка має на меті підвищити престиж військової служби та переконати громадян у важливості їхніх жертв.

Однак незалежні аналітики, такі як Аббас Галлямов, стверджують, що ця програма є здебільшого пропагандистським заходом, ніж реальним шансом для ветеранів стати частиною російської еліти. Замість цього Кремль продовжує просувати найближче оточення Путіна на ключові урядові посади.

Водночас Росія зіткнулася з кадровою кризою на українському фронті. За оцінками західних джерел, втрати Росії в Україні перевищили 200 тисяч убитих і 400 тисяч поранених. Це спонукало уряд збільшити грошові винагороди для новобранців, зокрема, виплати до двох мільйонів рублів при підписанні контракту з Міністерством оборони.

Ситуація настільки критична, що, за даними UKDefenceJournal, частина екіпажу єдиного російського авіаносця «Адмірал Кузнєцов» була перепризначена для виконання наземних бойових завдань в Україні, що свідчить про серйозну нестачу військових кадрів.

НОВИНИ