Пошук
Close this search box.

Кремль перепризначив моряків з авіаносця «Адмірал Кузнєцов» для війни в Україні

Авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов» Фото: 24tv

Кремль ухвалив рішення про перепризначення моряків з застарілого авіаносця «Адмірал Кузнєцов», відправивши їх на фронт в Україні. Цей крок викликаний тривалою кризою в живій силі російської армії, оскільки конфлікт з Україною наближається до свого 31-го місяця, а стан російських військових кораблів залишає бажати кращого. Про це повідомляє TimeUkraineIsrael з посиланням на Forbes.

Відставка та перепризначення

«Адмірал Кузнєцов» — єдиний авіаносний крейсер російського флоту — не виконував бойові завдання вже вісім років, і перспективи його подальшого використання стають все менш імовірними.Моряки з цього крейсера були перепризначені до армії та сформували так званий «фрегатний» механізований батальйон в складі 1-ї гвардійської танкової армії.

Виклики в живій силі

Аналітик Moklasen першим повідомив про цю новину, вказуючи на те, що близько 1500 осіб з екіпажу «Кузнєцова» було задіяно у війні. Фрегатний батальйон брав участь у боях навколо Харкова, а також на Покровській осі на сході України. Відомо, що один із колишніх членів екіпажу, Олег Сосєдов, зник безвісти під час атаки на Харків 23 липня.

Кремль стикається з необхідністю мобілізувати близько 30 000 нових солдатів щомісяця, щоб компенсувати втрати на полі бою. Це підкреслює відчайдушні заходи, які влада готова вжити, аби підтримувати бойові дії в Україні. Водночас, загальнонаціональний призов може стати політично ризикованим кроком для президента Володимира Путіна.

Невизначене майбутнє «Кузнєцова»

Крім того, авіаносець «Кузнєцов», який налічує вже 39 років, навряд чи зможе повернутися в море. Хоча його планували відправити в морський похід ще навесні, він залишається в порту Мурманська, де, за словами експертів, його стан залишає бажати кращого.

Ця ситуація свідчить про загальні проблеми в російському військовому флоті, більшість кораблів якого залишилися з часів холодної війни, а також про критичний брак живої сили в умовах затяжної війни.

НОВИНИ