Пошук
Close this search box.

На Київщині грибники знайшли залишки ракети

Залишки ракети.Фото: mykyivregion.

У лісах Київської області грибники та лісники впродовж останніх днів натрапляли на небезпечні військові залишки. Сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України оперативно знешкодили виявлені боєприпаси, що могли становити загрозу.

Про це повідомляє портал “Моя Київщина” з посиланням на пресслужбу ДСНС.

Перший інцидент стався в селі Мощун Бучанського району. Грибники під час прогулянки лісом натрапили на підозрілий об’єкт, який нагадував залишки ракети. Діючи відповідально, вони негайно викликали саперів. Прибувши на місце, фахівці ДСНС встановили, що знайдені залишки не становлять безпосередньої небезпеки. Завдяки обережності громадян, які не торкалися предметів і відійшли на безпечну відстань, ситуацію вдалося контролювати.

Інший тривожний випадок стався неподалік села Новосілки у Вишгородському районі. Лісник під час обходу території виявив металевий предмет, що викликав підозру. Сапери швидко прибули на місце і з’ясували, що це гранатометний постріл ВОГ-25. Фахівці оперативно вилучили небезпечний боєприпас і доставили його на спеціальний майданчик для знищення. Територію ретельно обстежили, інших небезпечних знахідок не виявили.

Ці випадки нагадують про постійну небезпеку, яка залишається внаслідок військових дій, і важливість негайної реакції на підозрілі знахідки. У співпраці з громадянами сапери продовжують забезпечувати безпеку на звільнених територіях.

НОВИНИ