Пошук
Close this search box.

Напад ЦАХАЛа на штаб “Хізбалли” в Лівані: нові деталі

Фото:Пресслужба ЦАХАЛа

В ніч на 5 жовтня ізраїльські військові сили (ЦАХАЛ) провели масштабну операцію проти терористичної організації “Хізбалла”. Атака була здійснена на штаб-квартиру бойовиків, розташовану в мечеті поблизу лікарні “Салах Андор” на півдні Лівану.

Цей крок став результатом отриманих даних від військової розвідки (АМАН) та виконання наказів командування Північного округу. Відомо, що штаб використовувався “Хізбаллою” для планування атак на ізраїльські сили та цивільних громадян.

Перед початком операції ЦАХАЛ розіслав повідомлення мирним жителям про необхідність покинути небезпечний район. Військові також провели переговори з місцевими представниками в селах, поблизу яких розташовані лікарні, аби забезпечити безпеку цивільного населення.

Варто зазначити, що ЦАХАЛ заявляє, що “Хізбалла” порушує закони ведення війни, використовуючи медичні заклади для своїх терористичних цілей. Влада Ізраїлю закликає лікарні розірвати зв’язки з бойовиками, щоб уникнути подальших військових дій, які загрожують безпеці цивільних осіб.

Ця ситуація викликала занепокоєння міжнародної спільноти, оскільки ескалація насильства в регіоні може призвести до нових гуманітарних криз. Влада Ізраїлю підкреслює свою готовність захищати своїх громадян, проте закликає до дотримання міжнародних норм у веденні бойових дій.

НОВИНИ