Пошук
Close this search box.

Наїм Кассем: «Хізбалла» продовжить війну з Ізраїлем за планами Насралли

Наїм Кассем.Фото: informator

Як повідомляє israelinfo, заступник лідера «Хізбалли» Наїм Кассем вперше виступив після смерті Хасана Насралли, колишнього очільника організації. Незважаючи на смерть лідера, «Хізбалла» поки не оголосила ні про похорони, ні про призначення нового генерального секретаря.

У своїй промові Кассем назвав Насраллу «братом, батьком і лідером», який залишався вірним справі до своєї мученицької смерті. Він підкреслив, що організація продовжить боротьбу з Ізраїлем відповідно до стратегії, встановленої Насраллою. «Незважаючи на втрати серед наших бійців та атаки на цивільних у Лівані, ми залишаємося на своїх позиціях, підтримуємо Газу та захищаємо Ліван», – заявив Кассем.

Кассем також відзначив, що, незважаючи на смерть лідера, бойові операції «Хізбалли» не лише тривають, а й посилюються. Він зазначив, що організація готова до можливого наземного наступу Ізраїлю та впевнений, що Ізраїль не досягне своїх цілей.

Щодо питання про нового лідера, Кассем повідомив, що процес призначення наступника вже розпочато відповідно до внутрішніх механізмів організації, підкреслюючи, що для кожного лідера існує заміна.

У завершенні своєї промови Кассем подякував ліванцям за проявлену національну єдність. Він не згадав точної дати похорону Насралли, хоча в мережі з’явилося багато відео з районів на півночі Лівану, де жителі святкують смерть лідера організації.

НОВИНИ