Пошук
Close this search box.

«Окупаційна влада Севастополя повідомила про збиття повітряної цілі та загоряння нафтового терміналу»

Фото: хвиля

8 жовтня окупаційний губернатор Севастополя Михайло Развожаєв оголосив про успішне знищення повітряної цілі російськими засобами протиповітряної оборони над Чорним морем. Про це інформує портал Suspilne.

Інформація про збиття

“За попередньою інформацією, одну повітряну ціль було знищено в небі над акваторією в районі Північної сторони. Наразі інформації про пошкодження цивільної інфраструктури не зафіксовано,” — зазначив Развожаєв.

Свідчення місцевих мешканців

Однак, місцеві жителі повідомили про чутний вибух після оголошення повітряної тривоги у Севастополі. Вибух був зафіксований також у селищі Оползневе, розташованому в 72 кілометрах від Севастополя. Один з мешканців Оползневого прокоментував: “Був вибух, але глухий. Думаю, що далеко.”

Удар по Феодосії

Нагадаємо, що окупаційна міська влада Феодосії вже повідомляла про кілька вибухів, що пролунали вночі 7 жовтня. Унаслідок цих подій загорівся Феодосійський нафтоперевалочний термінал, який є найбільшим у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів. Всього на півострові розташовано два таких термінали, інший з яких знаходиться у Севастополі.

Підтвердження Генштабу ЗСУ

Генеральний штаб Збройних Сил України підтвердив, що ураження морського нафтового терміналу в окупованій Феодосії стало результатом дій підрозділів ракетних військ ЗСУ в співпраці з іншими компонентами Сил оборони.

Наслідки для логістики та населення

Експерт з безпеки Павло Лакійчук, керівник програм Центру глобалістики “Стратегія XXI”, у передачі “Суспільне. Студія” зазначив, що відновлення нафтобази у Феодосії може зайняти до півтора місяця. Це суттєво вплине на логістику російських військ на півдні України та в Криму, а також матиме наслідки для цивільного населення півострова.

Евакуація мешканців

Після удару по нафтовому терміналу окупаційна місцева влада організувала евакуацію для 1 047 мешканців прилеглих районів, що свідчить про серйозність ситуації.

НОВИНИ