Пошук
Close this search box.

Омбудсмен України звинуватив російських солдатів у новому військовому злочині – страта українського полоненого

Дмитро Лубінець

Омбудсмен України Дмитро Лубінець у вівторок звинуватив російських військових у новому військовому злочині — страті українського полоненого, якого, за його словами, було вбито мечем, коли той був беззбройним і зв’язаним. Про це повідомляють агентства EFE та УНІАН.

Цей інцидент став відомим після того, як у соцмережах з’явилася фотографія українського військовослужбовця, що лежить на землі з мечем у грудях. На мечі був напис “За Курськ”, що ймовірно відсилає до окупації Росією частини цієї області, зазначають ЗМІ.

“Рівень варварства і їхня жорстокість просто неможливі для виміру. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими”, — зазначив Лубінець у своєму повідомленні на Telegram.

Омбудсмен також підкреслив, що подібні страти мають на меті деморалізувати українське суспільство.

За інформацією українських медіа, страта сталася у Новогродівці на Донеччині, де триває російський наступ.

Крім того, Лубінець розкритикував міжнародну спільноту за бездіяльність і повідомив, що звернувся до Червоного Хреста та ООН із закликом розслідувати цей черговий випадок порушення прав людини Росією.

Україна неодноразово звинувачувала російських військових у страті своїх полонених з початку вторгнення в лютому 2022 року. Багато таких випадків було зафіксовано на відео і поширено в мережах.

НОВИНИ