Пошук
Close this search box.

Продовження операцій: Армія оборони Ізраїлю завдає ударів по “Хезболлі”

Фото:Пресслужба ЦАХАЛа

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про значні успіхи у своїх наземних операціях проти “Хезболли” з початку кампанії, що розпочалася в понеділок. За даними начальника штабу ЦАХАЛа генерала-лейтенанта Герці Халеви цитує The Times of Israel , з моменту початку операцій було знищено не менше 440 бойовиків “Хезболли”.

Удари по ключових об’єктах

За інформацією представника ЦАХАЛа Даниэля Хагари, удари були націлені на командні центри, сховища зброї та тунелі терористичної організації. Зокрема, у суботу було завдано удару по бойовиках, що використовували командний пункт, розташований у мечеті в місті Бинт-Джбейль. Цей об’єкт служив для планування атак на ізраїльські війська.

ЦАХАЛ підкреслює, що операції виконуються на основі точних розвідувальних даних, що свідчить про високу ступінь підготовки та координації дій.

Тиск на “Хезболлу”

Генерал Халеви зазначив, що Ізраїль має продовжувати тиснути на “Хезболлу”, завдаючи їй тривалих збитків. “Без полегшення та перерви для організації”, – додав він, підкреслюючи, що метою є не лише знищення бойовиків, а й ослаблення їхньої інфраструктури.

В результаті бойових дій і авіаударів було ліквідовано близько 30 полевих командирів. Хагари повідомив, що частина терористів змушена була відступити на північ, в той час як інші були знищені під час сутичок з ізраїльськими військами.

Мета операцій

Операції ЦАХАЛа на півдні Лівану охарактеризовані як “обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди”. Основною метою є знищення інфраструктури “Хезболли” в прикордонних зонах, що дозволить жителям півночі повернутися до своїх домівок. Ізраїльська армія планує розширити операції за необхідності, проте акцентує увагу на швидкому їх завершенні.

Таким чином, ситуація на півдні Лівану продовжує залишатися напруженою, і подальші дії ЦАХАЛа можуть суттєво вплинути на регіональну безпеку та стабільність.

НОВИНИ