Пошук
Close this search box.

Пєсков: Залучення Заходу в Український конфлікт змушує Росію готуватися до застосування оновленої ядерної доктрини

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков Фото: Сергій Бобильов/ ТАСС

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков Фото: Сергій Бобильов/ ТАСС

Кремль демонструє все більш жорстку позицію щодо західної підтримки України. У новій заяві, зробленій речником Кремля Дмитром Пєсковим, Росія наголошує на готовності застосувати оновлену ядерну доктрину у відповідь на зростаючу участь Заходу у війні.

“У цьому контексті (посилення західної участі) ми, звичайно, повинні ухвалювати відповідні рішення та бути готовими до їх реалізації,” – заявив Пєсков в інтерв’ю російському державному телеканалу ВГТРК, цитує ТАСС та незалежне видання Meduza.

Пєсков зазначив, що російські військові уважно спостерігають за діями західних країн, зокрема за типами озброєння, які вони надають Україні. «Вони фіксують безпосередню участь західних країн у конфлікті та не знижуватимуть пильності», – підкреслив речник.

Головною причиною для оновлення ядерної доктрини, за його словами, стала участь ядерних держав у конфлікті на боці України. Росія, таким чином, переглянула свою стратегію застосування ядерної зброї. Серед нових положень – можливість застосування ядерної сили в разі агресії з боку неядерної держави, що підтримується ядерною країною, або у випадку масованих атак за допомогою безпілотників і авіації.

25 вересня президент Володимир Путін під час засідання Ради безпеки оголосив про внесення цих змін до ядерної доктрини Росії.

НОВИНИ