Пошук
Close this search box.

Ракетний удар в Україні: Загибель північнокорейських офіцерів на окупованій території

Фото:Depositphotos

3 жовтня, неподалік Донецька, стався ракетний удар, внаслідок якого загинуло понад 20 військових, серед яких шість офіцерів з Північної Кореї. Цю інформацію підтвердили джерела з посиланням на розвідку , зокрема, KyivPost та “Interfax-Україна”.

Офіцери прибули на територію, що контролюється Росією, для проведення консультацій зі своїми російськими колегами. Відомо, що ще троє північнокорейських військовослужбовців отримали поранення. Інформація з російських соціальних мереж свідчить, що перед ударом російські військові демонстрували північнокорейським представникам підготовку особового складу до штурмових дій і оборони.

Цей інцидент стався на фоні посилення військової співпраці між Росією та Північною Кореєю. У червні стало відомо, що КНДР планує відправити будівельні та інженерні підрозділи для участі у “відновлювальних роботах” в окупованій Донецькій області. Пентагон попереджав, що ці війська можуть стати «гарматним м’ясом» у війні.

Західна розвідка вважає, що значна частина артилерійських снарядів, які використовує Росія, надходять із Північної Кореї. Зокрема, оцінюється, що до половини з трьох мільйонів снарядів, що випускаються щорічно, постачаються з КНДР.

Цей ракетний удар став черговим свідченням жорстоких реалій війни в Україні, де міжнародна політика, військові альянси та трагедії військовослужбовців переплітаються у складній картині конфлікту.

НОВИНИ