Пошук
Close this search box.

Російські окупанти катували до смерті 45-річного Володимира Закаблука в Каховці

Фото: khersonline.

Трагічна загибель Володимира Закаблука

У жахливій події, що сталася в місті Каховка Херсонської області, російські окупанти катували до смерті 45-річного місцевого жителя Володимира Закаблука. Цю інформацію оприлюднив Центр журналістських розслідувань, посилаючись на свідчення знайомих та друзів жертви.

Деталі злочину

Володимир Володимирович Закаблук, народжений 5 березня 1979 року, був затриманий російськими загарбниками. За даними джерел, чоловіка жорстоко катували, що призвело до тяжких травм, від яких він помер на початку жовтня 2024 року.

Життя та діяльність Володимира Закаблука

Володимир працював у місцевій філії ТОВ «АТ «Каргілл», яка володіє олійноекстракційним заводом у Каховці. До цього, з 2004 по 2008 рік, він був зареєстрований як фізична особа-підприємець, надаючи послуги з транспортування та посередництва у спеціалізованій торгівлі. Його смерть викликала обурення серед місцевих жителів та підкреслила серйозність ситуації в регіоні.

Криваві наслідки російської агресії

Цей трагічний випадок став частиною більшої проблеми безжальності російських окупантів, які протягом кількох років безкарно вчиняють жорстокі злочини проти цивільного населення України.

Серед інших жахливих інцидентів можна згадати:

  • Лютий 2024 року: Російські загарбники закатували до смерті 59-річного Степана Подольчака, настоятеля храму Православної церкви України в селищі Каланчак Скадовського району.
  • Листопад 2023 року: 28-річний Руслан Руснак із селища Горностаївка Каховського району став жертвою тортур.
  • Січень 2023 року: У Каховській центральній міській лікарні помер 34-річний Сергій Федоренко з Нової Каховки, також від тортур окупантів.
  • Листопад 2022 року: Під Новою Каховкою були знайдені закатовані батько та син, Анатолій та Олександр Прокопчуки, де Анатолій був дияконом помісної Церкви християн віри євангельської.

Ці трагічні події свідчать про серйозні порушення прав людини, що продовжуються в Україні під час російської агресії. Вони вимагають термінової міжнародної уваги та дій, щоб покласти край безкарності окупантів та захистити цивільних громадян.

НОВИНИ