Пошук
Close this search box.

Росія завдала масованого удару по південній частині України

російські війська здійснили масовану атаку

Фото: LIBKOS / AP 

У ніч на четвер, російські війська здійснили масовану атаку на південь України, запустивши 56 дронів і одну ракету, спрямовану на енергетичну інфраструктуру Миколаївської області.

Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА, заявив, що через атаку було частково припинено електропостачання, проте жертв серед населення вдалося уникнути.

За даними Повітряних сил України, ударів зазнали п’ять об’єктів енергетичної інфраструктури в регіонах поблизу лінії фронту. Українські сили протиповітряної оборони знищили 22 дрони, але ще 27 безпілотників вийшли з-під контролю та, ймовірно, впали на українській території. Дві безпілотні системи досягли Білорусі.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що уламки одного з дронів впали на території дитячого садка в столиці. Попри це, пошкоджень критичної інфраструктури та постраждалих не зафіксовано.

У Сумській області внаслідок атаки дрона спалахнула адміністративна будівля та було пошкоджено дві автівки, заявили місцеві чиновники.

На тлі зростаючої загрози нових ударів по критичних об’єктах, особливо напередодні зимового сезону, Україна знову звертається до своїх союзників із проханням надати більше засобів протиповітряної оборони. Росія продовжує заперечувати обстріли цивільних, хоча за понад два з половиною роки війни загинули тисячі людей.

НОВИНИ