Пошук
Close this search box.

Щонайменше сім загиблих внаслідок нового авіаудару Ізраїлю по школі в Газі

Щонайменше семеро людей загинуло під час нового ізраїльського авіаудару по школі, де перебували переміщені палестинці в північній частині сектора Газа, повідомив представник цивільної оборони Махмуд Басал, передає AFP.

Цілями удару стала школа Шуджая, розташована в районі Туфах і керована Агенцією ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA).

Армія Ізраїлю поки не підтвердила цей напад.

Це вже другий авіаудар по школі в Газі за останні 24 години. Напередодні в понеділок ізраїльські військові завдали удару по центру Абу Джафар аль-Мансур у Бейт-Лахії, що спричинило загибель щонайменше двох осіб і кількох поранених.

Як зазвичай після атак на цивільні об’єкти в Газі, Ізраїль заявив, що школа була “центром командування” ХАМАСу, і наголосив, що було вжито всіх можливих заходів, щоб уникнути жертв серед цивільних.

Під аналогічним приводом Ізраїль також атакував іншу школу в цьому ж місті в неділю, що призвело до загибелі чотирьох осіб.

П’ять днів тому 15 палестинців, включно з жінками та дітьми, загинули під час іншого авіаудару по школі в таборі біженців Джабалія на півночі сектора Газа.

З початку війни, що почалася в жовтні минулого року і вже забрала понад 41 600 життів серед палестинців, Ізраїль здійснив щонайменше 183 атаки на центри для переміщених осіб, включно з 163 школами. В результаті цих атак загинули понад 1 000 людей, за даними уряду Гази, який контролюється ХАМАСом.

НОВИНИ