Пошук
Close this search box.

Спецслужби Росії в паніці: Чи зможе Україна створити ядерну зброю?

Фото:Розвідувальне Агентство Народу України

Розвідувальне Агенство Народу України (РАН) оприлюднило вражаюче повідомлення у своєму офіційному Telegram-каналі, що спричинило хвилю занепокоєння серед російських спецслужб. Заява під назвою “Спецслужби Росії отримали тривожний сигнал: Чи зможе Україна створити ядерну зброю?” викликала широкий резонанс як серед міжнародних експертів, так і серед громадськості.

Ключовий момент повідомлення — іронічний, але потужний коментар, що став центром обговорення:

«По-перше, у нас ядерної зброї немає, а по-друге, якщо буде потрібно, то ми її застосуємо».

Ці слова виглядають як відповідь на непевні чутки, що ходять в російських колах про можливе створення Україною власного ядерного арсеналу.

Загроза чи блеф?

Ця заява, в першу чергу, демонструє складність і непередбачуваність ситуації навколо українсько-російського конфлікту, що продовжує загострюватись. Розвідувальні органи РФ не раз заявляли про “ядерну небезпеку” з боку України, намагаючись викликати страх серед населення та створити імідж України як агресора.

Втім, жодних підтверджень, що Україна справді працює над створенням ядерної зброї, не існує. Навпаки, офіційний Київ багато разів заявляв про своє прагнення підтримувати міжнародні стандарти безпеки та нерозповсюдження ядерної зброї. Україна добровільно відмовилася від ядерного арсеналу в 1994 році, підписавши Будапештський меморандум, в якому, до речі, саме Росія зобов’язалася гарантувати територіальну цілісність України.

Стратегічні роздуми

Заява Розвідувального Агенства Народу (РАН) також може свідчити про те, що Україна, стикаючись із серйозними загрозами, не буде обмежуватись стандартними методами оборони.

Це повідомлення можна трактувати як попередження: Україна готова до всього, щоб захистити свою незалежність. Хоча реальні спроби відновити ядерний арсенал наразі здаються малоймовірними, такі заяви натякають на те, що Україна може переглянути свою без’ядерну політику, якщо ситуація вимагатиме цього.

Наразі невідомо, чи Україна має намір поглиблювати тему ядерного потенціалу, проте такий інформаційний меседж може виявитися важливим елементом у глобальній стратегії Києва щодо забезпечення безпеки та міжнародної підтримки.

НОВИНИ