Пошук
Close this search box.

Ситуація на Півдні Лівану: Операції 188-ї бронетанкової бригади “Барак”

Фото:Пресслужба ЦАХАЛа

Пресслужба ЦАХАЛа:

188-та бронетанкова бригада “Барак” активізувала свої дії на півдні Лівану, зосереджуючи увагу на виявленні і знешкодженні арсеналів зброї, що залишилися у житлових районах. Операції бригади спрямовані на забезпечення безпеки і нейтралізацію загроз з боку “Хізбалли”, яка зміцнила свої позиції у регіоні.

За інформацією військових, під час патрулювання виявлено значну кількість зброї та боєприпасів, які використовуються терористичними угрупованнями. У селах, контрольованих “Хізбаллою”, були зафіксовані спостережні пункти, з яких угруповання готуються до засідок із застосуванням протитанкових ракет.

Військові експерти вказують, що наявність таких засобів може суттєво ускладнити операції Збройних сил Ізраїлю. У відповідь на ці загрози, 188-та бригада активно проводить розвідувальні операції, намагаючись зібрати максимум інформації про переміщення противника.

Операції “Барака” є частиною ширшої стратегії ЦАХАЛа, метою якої є підтримка стабільності в регіоні та запобігання ескалації конфлікту. Військові продовжують діяти обережно, намагаючись уникнути жертв серед цивільного населення.

Ця ситуація вказує на зростання напруженості на півдні Лівану, і подальші дії обох сторін залишаються під пильним контролем міжнародних спостерігачів.

НОВИНИ