Пошук
Close this search box.

Ситуація на північному заході Газі: нові удари ізраїльських сил

Фото:Depositphotos

В ніч з 5 на 6 жовтня, як повідомляє 7 Канал Ізраїлю, палестинські ЗМІ зафіксували початок наземного наступу ізраїльських сил оборони (ЦАХАЛ) в районі Джабалії, на півночі Сектора Газа. Представники ЦАХАЛ підтвердили, що бойові літаки, керуючись розвідувальними даними, завдали ударів по терористах палестинської групи ХАМАС, які укрилися в “комплексі управління і контролю”.

Цей комплекс, розташований у будівлі, раніше використовуваній БАПОР (Ближньосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям), служив для планування і здійснення терористичних операцій проти ізраїльських військових. У своєму заявленні ЦАХАЛ підкреслив, що перед атаками було вжито заходів для мінімізації шкоди цивільному населенню, зокрема, шляхом використання високоточного озброєння.

Пізніше стало відомо, що ізраїльські ВПС також атакували терористів, які ховалися в покинутій школі “Ібн Рашид” в районі Дейр-ель-Балаха. Одночасно з цим, були здійснені удари по ще одному “комплексу управління і контролю”, розташованому в мечеті Шахда аль-Акса в тому ж регіоні.

Згідно з заявою ізраїльських військових, ХАМАС систематично порушує міжнародне право, використовуючи цивільні установи та населення як “живий щит”. ЦАХАЛ наголосив на продовженні жорстких дій проти терористичних організацій.

За інформацією палестинських джерел, в результаті удару по мечеті, яка була перетворена на штаб терористів, загинуло щонайменше п’ятеро бойовиків, а ще 20 отримали поранення. Ситуація залишається напруженою, і події продовжують розвиватися.

НОВИНИ