Пошук
Close this search box.

Успіх ЦАХАЛа: знищення ключової інфраструктури “Хезболли” в Лівані

Фото:Пресслужба ЦАХАЛа

У новому повороті подій на Близькому Сході, ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїля) оголосила про значний успіх у своїй боротьбі проти “Хезболли”. За повідомленням пресслужби, ізраїльські військові не лише виявили, а й успішно знищили центральний тунель “Сили Радван” — одну з найважливіших баз терористів у Лівані.

Операція проводилася солдатами 8-ї бригади та підрозділами “Яхалом” під командуванням 91-ї дивізії. Завдяки точній розвідувальній інформації, вони здійснили кілька цілеспрямованих наземних рейдів на півдні Лівану. Під час цих операцій було знайдено та ліквідовано чотири підземні терористичні комплекси.

Загалом, ізраїльські війська виявили понад 50 тунельних шахт і знищили велику кількість підземної інфраструктури, яку “Хезболла” приховала в мечетях, школах та інших цивільних спорудах. Військові також знайшли великий склад зброї, що містив сотні одиниць озброєння, включно з автоматами АК-47, гранатами, протитанковими та зенітними ракетами.

Інженерні підрозділи ЦАХАЛу, у співпраці з “Яхалом” та інженерними підрозділами Північного командування, знищили всі виявлені тунельні проходи, в яких було понад 100 тонн вибухівки. Важливим аспектом цих знищень стало ліквідація підземного командного центру “Сили Радван”, де зберігалася зброя, житлові помещення, боєприпаси, мотоцикли, та засоби связі та наведення.

Ця операція підкреслює рішучість та здатність Ізраїлю ефективно боротися з терористичними загрозами на своїх кордонах і за їх межами, забезпечуючи безпеку свого населення у складних умовах регіональної нестабільності.

НОВИНИ