Пошук
Close this search box.

Відео: масований ракетний удар Ірану по Ізраїлю

Ізраїльська система ППО "Залізний купол" / Фото: Avi Roccah / AP / Profimedia

Ізраїльська система ППО “Залізний купол” / Фото: Avi Roccah / AP

У ніч на вівторок Іран завдав масованого ракетного удару по території Ізраїлю, спричинивши серйозне загострення конфлікту на Близькому Сході. Як повідомляють ізраїльські ЗМІ, столиця Ізраїлю, Тель-Авів, опинилася під важким обстрілом балістичних ракет. Системи протиповітряної оборони, включно з «Залізним куполом», були негайно активовані, але деякі ракети таки досягли цілей у місті.

Свідки стверджують, що небо Тель-Авіва було заповнене ракетами, більшість із яких були збиті системами ППО. Однак деякі іранські ракети прорвали ізраїльську оборону, влучивши у житлові райони та завдавши руйнувань. Ізраїльські військові підтвердили, що внаслідок атаки загинули кілька осіб, а поранених доставлено до лікарень.

За словами аналітиків, цей напад є відповіддю Ірану на недавнє вбивство лідера «Хезболли» Хасана Насралли ізраїльськими силами. Президент США Джо Байден вже віддав наказ про підтримку Ізраїлю, включно зі збиттям іранських ракет силами американської армії. Іранська Революційна гвардія у відповідь пригрозила подальшими ударами, якщо Ізраїль не припинить військові дії.

НОВИНИ