Пошук
Close this search box.

Вовчанський агрегатний завод звільнено: перемога підрозділів ГУР

Фото: скріншот з відео

У вівторок, 24 вересня 2024 року, підрозділи Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України завершили складну операцію, в результаті якої повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу від окупантів. Про це повідомило ГУР, підкресливши значущість успіху в умовах жорстокого опору з боку ворога .

Операція, що змінила хід бойових дій

Командир спецпідрозділу ГУР, Тимур, доповів начальнику ГУР МО України, Кирилу Буданову, про успішне завершення операції о 14:40. Вона була проведена з залученням кількох спеціальних груп ГУР, таких як «Стугна», «Парагон», «Юнгер», РДК, БДК і «Терор». Бійці ГУР проводили системну зачистку будівель заводу, вступаючи у контактні бої з противником в умовах щільної забудови, і в деяких випадках навіть використовували рукопашний бій.

Стійкість під час бою

Окупанти перетворили Вовчанський агрегатний завод на свою «фортецю», залучивши до його оборони найбільш мотивовані підрозділи, включаючи бійців 45-ї бригади спеціальних військ повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва). Протягом всього часу операції українські спецпризначенці стикалися з безперервним вогнем артилерії, атакуючими дронами-камікадзе, важкими вогнеметними системами «Солнцепьок» та іншим важким озброєнням.

Незважаючи на шалений опір з боку ворога, бійцям ГУР вдалося не лише знищити противника, а й взяти полонених, поповнивши обмінний фонд. Після завершення всіх операцій територія агрегатного заводу була передана під контроль Збройних сил України.

Ця операція стала черговим яскравим прикладом мужності та професіоналізму українських військових. Звільнення Вовчанського агрегатного заводу підкреслює рішучість України у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Слава Україні!

НОВИНИ