Пошук
Close this search box.

“Загибель молодого українського артиста: Артем Ковбасинський віддав життя за Батьківщину”

Артем Ковбасинський.Фото: facebook.com/klaipedosvalstybinis.muzikinisteatras

На фронті загинув молодий український артист Клайпедського державного музичного театру Артем Ковбасинський. Трагедія сталася 27 вересня, коли йому було всього 24 роки. Цю сумну новину підтвердили на офіційній сторінці театру у Facebook.Про це повідомляє unian.

“На жаль, не всі повертаються з війни. Ми отримали гірку звістку про те, що на полі бою в Україні загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру Артем Ковбасинський,” — йдеться в дописі.

За словами близьких друзів, Артем повернувся в Україну з Литви на початку війни, виявивши справжню відданість своїй Батьківщині. У своїй промові про рішення приєднатися до Збройних Сил України, він підкреслив: “Я повинен повернутися в свою країну і захищати її від окупантів. Це мій обов’язок перед рідною землею і близькими, які там залишилися. Хоча це рішення було дуже важким, я не приховуватиму цього.”

Біографія Артема Ковбасинського

Артем Ковбасинський почав свій шлях у світі танцю у 2019 році, коли його батьки відвели його до професійної школи танців. Після отримання диплома хореографа в Академії танця Сержа Лифаря в Києві, він почав працювати в балетній трупі, а згодом переїхав до Литви.

Коли Артем дізнався про війну, він одразу вирішив стати на захист своєї рідної країни. Не маючи військової підготовки, він почав навчатися стрільбі, а також отримав допомогу небайдужих людей у Литві, які забезпечили його військовою формою, спорядженням і аптечками. Все це артист привіз до рідного міста Бровари. Після проходження навчання він вирушив на фронт, де, на жаль, зустрів свою трагічну долю.

Артем Ковбасинський залишиться в пам’яті українців як символ мужності та відваги. Його відданість Батьківщині надихає багатьох, і його спадок житиме в серцях тих, хто знав і любив його.

НОВИНИ