Пошук
Close this search box.

“Запоріжжя в вогні: російські КАБи атакують центр міста”

Наслідки обстрілу Запоріжжя/Фото: ДСНС Запоріжжя

Ввечері 19 жовтня місто Запоріжжя стало об’єктом атак з боку російських окупантів. Вибухи, спричинені скиданням керованих авіаційних бомб (КАБ) у центрі міста, призвели до поранень щонайменше трьох осіб. Про це повідомляє інформаційний портал informator.ua.

Обстріл та його наслідки

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров у своєму телеграм-каналі підтвердив, що армія РФ завдала два удари по центральній частині Запоріжжя. Вибухи не тільки завдали шкоди житловим та адміністративним будівлям, а й спричинили поранення людей. Станом на 19:00 було зафіксовано щонайменше трьох постраждалих, які потребують медичної допомоги.

Нічні атаки на енергетичну інфраструктуру

Цієї ночі, з 18 на 19 жовтня, російські сили також атакували Україну, запустивши понад 100 дронів і ракет. Збройні сили України, завдяки своїй протиповітряній обороні, змогли знищити 4 з 6 ракет і понад 40 дронів. Однак уламки збитих дронів завдали шкоди столичному Києву, де одна жінка отримала поранення.

Крім того, в Сумській та Чернігівській областях також постраждала інфраструктура, внаслідок чого були введені аварійні відключення електроенергії. За попередньою інформацією, в цих регіонах також зафіксовано принаймні одного загиблого. Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила, що в Шостці одним з об’єктів атаки став підрозділ рятувальників, в результаті чого п’ятеро осіб отримали поранення.

Атаки на Запоріжжя та інші регіони України знову підтверджують загрозу, яку представляють російські війська для цивільного населення. Тривають зусилля з ліквідації наслідків обстрілів, а також надання допомоги постраждалим. Українська армія продовжує боротися за захист своєї країни та її громадян.

Цю інформацію надав інформаційний портал TimeUkraineIsrael.

НОВИНИ