Пошук
Close this search box.

Збройні сили Ізраїлю завдали ударів по бойовиках “Хезболли” на кордоні з Ліваном: ситуація загострюється

Високопоставлений представник «Хезболли» Хашем Сафіддін (на фото) на церемонії похорону вбитого верховного командира Фуада Шукра в південному передмісті Бейрута 1 серпня 2024 року.

Високопоставлений представник «Хезболли» Хашем Сафієддін (на фото) на церемонії похорону вбитого верховного командира Фуада Шукра в південному передмісті Бейрута 1 серпня 2024 року. Фото: Халед Десукі/AFP

У середу бойовики “Хезболли” атакували артилерією та ракетами ізраїльські сили поблизу села Лаббуне на кордоні з Ліваном. Це сталося через день після того, як Ізраїль заявив про ліквідацію двох можливих наступників убитого лідера “Хезболли”. Про це повідомляє The Time of Israel.

Рано вранці в середу на півночі Ізраїлю пролунали сирени, попереджаючи про небезпеку, повідомила ізраїльська армія. За останні два дні троє ізраїльських військових отримали серйозні поранення під час боїв у південному Лівані.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у відеозверненні повідомив, що внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував двох потенційних спадкоємців лідера “Хезболли”, серед них – Хашем Сафієддін, якого вважали ймовірним наступником Хасана Насралли. За словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта, Сафиеддін міг перебувати у штабі “Хезболли”, який був знищений під час авіаудару.

Після ракетних обстрілів, внаслідок яких загинули щонайменше 50 бойовиків, включаючи шістьох командирів, “Хезболла” заявила про готовність до переговорів щодо припинення вогню. Однак Ізраїль продовжує завдавати ударів по позиціях угруповання у південному Лівані.

Загострення конфлікту між Ізраїлем та підтримуваними Іраном силами у регіоні відбулося на тлі загальної ескалації після атак “Хамас” з Сектору Газа на Ізраїль рік тому. Окрім цього, Іран, який є спонсором “Хезболли” та “Хамас”, вже попередив Ізраїль про можливі наслідки, якщо удари по іранській інфраструктурі продовжаться.

Президент США Джо Байден має обговорити з Нетаньягу можливі заходи у відповідь на агресію Ірану та реакцію Ізраїлю.

НОВИНИ