Пошук
Close this search box.

Ілон Маск пожертвував 75 мільйонів доларів на підтримку Трампа в президентській кампанії

генеральний директор компанії Tesla, Ілон Маск.

генеральний директор компанії Tesla, Ілон Маск. Фото: Patrick Pleul

Мільярдер Ілон Маск став ключовою фігурою у президентських виборах США, підтримуючи Дональда Трампа, що підтверджують дані, оприлюднені Reuters. За останні три місяці Маск пожертвував близько 75 мільйонів доларів комітету політичних дій (PAC), який сприяє мобілізації виборців-республіканців на користь Трампа у ключових штатах.

America PAC, заснована Маском, витратила понад 72 мільйони доларів на підтримку кампанії Трампа з липня по вересень, що робить Маска найбільшим донором цієї організації. Його фінансування відіграє важливу роль у виборчій боротьбі Трампа проти Камали Гарріс, кандидатки від Демократичної партії.

Маск, який раніше підтримував демократів, цього разу різко змістив свої політичні погляди вправо. У липні він публічно заявив про підтримку Трампа та з’явився на одному з його мітингів у Пенсільванії. Пожертвування Маска зробили його частиною елітного клубу республіканських мега-донорів, куди входять такі впливові особи, як спадкоємець банківської імперії Тімоті Меллон і мільярдерша Міріам Адельсон, яка також внесла значний фінансовий вклад у підтримку Трампа.

Цікаво, що Reuters також раніше повідомляв про таємне фінансування Маском консервативних політичних груп задовго до його публічного оголошення про підтримку Трампа.

НОВИНИ