Пошук
Close this search box.

Індія розслідує діяльність Netflix: звинувачення у порушеннях візового режиму та расовій дискримінації

netflix

Індійська влада почала розслідувати ділові практики американської компанії Netflix у країні. Це включає підозри у порушеннях візового режиму, ухиленні від сплати податків та расовій дискримінації. Про це стало відомо завдяки електронному листу, який було надіслано колишній менеджерці компанії, повідомляє Reuters, посилаючись на доступ до цього повідомлення.

У згаданому електронному листі, адресованому Нандіні Мехті, колишній директорці з правових та бізнесових питань у Netflix в Індії, представник індійського Міністерства внутрішніх справ повідомив про серйозні підозри щодо діяльності компанії. Мехта залишила Netflix у 2020 році, проте тепер її проінформували про розслідування компанії в Індії.

“Ми отримали інформацію про можливі порушення, що стосуються віз, незаконних структур та ухилення від податків з боку Netflix,” – написав Діпак Ядав, представник індійського Міністерства внутрішніх справ. Він також згадав про випадки расової дискримінації, які могли статися під час діяльності компанії в країні.

Нандіні Мехта, зі свого боку, повідомила, що вже подала судовий позов проти Netflix у Сполучених Штатах через її незаконне звільнення та звинувачення в расовій і гендерній дискримінації.

Netflix категорично заперечує всі висунуті звинувачення.

Мехта висловила підтримку розслідуванню в Індії та висловила сподівання, що його результати будуть оприлюднені. Однак вона не надала детальних коментарів щодо звинувачень, висунутих урядом Індії.

Наразі представники Міністерства внутрішніх справ Індії не коментують ситуацію, а Netflix заявляє, що не має інформації про будь-яке офіційне розслідування з боку індійської влади.

Netflix активно розширює свою діяльність в Індії, маючи понад 10 мільйонів користувачів у країні. Це велика ринкова ніша для компанії, враховуючи населення Індії у 1,4 мільярда людей. Однак у деяких випадках контент на платформі викликав критику через його відсутність культурної чутливості. Наприклад, нещодавно Netflix був змушений додати попередження до індійського серіалу про викрадення літака після хвилі обурення в соціальних мережах через зображення терористів-мусульман як індуїстів.

Крім цього, з 2023 року Netflix також стикається з податковими претензіями з боку індійської влади, які компанія оскаржує.

НОВИНИ