Пошук
Close this search box.

Камала Гарріс планує оприлюднити медичні дані на тлі відмови Трампа — спроба залучити увагу виборців

Дональд Трамп і Камала Гарріс зіткнулися один з одним у передвиборчих дебатах (Фото: SAUL LOEB / AFP / Profimedia)

Кандидатка від Демократичної партії на виборах президента США та чинна віцепрезидентка Камала Гарріс має намір оприлюднити свій медичний звіт у суботу. Цей крок спрямований на підкреслення небажання її суперника, республіканця Дональда Трампа, зробити те саме. Про це повідомляє Reuters з посиланням на радника Гарріс.

Згідно з даними з її медичного досьє, Гарріс «володіє фізичною та ментальною витривалістю, необхідною для успішного виконання обов’язків президента, включно з ролями голови виконавчої влади, глави держави та верховного головнокомандувача», зазначив радник.

59-річна Гарріс змагається з 78-річним Трампом за посаду президента. Її кампанія акцентує увагу на вікових відмінностях між кандидатами, адже після невдалого виступу на дебатах президент Джо Байден, якому 81 рік, вирішив не брати участь у виборах, передавши лідерство Гарріс. Трамп, зі свого боку, став найстаршим кандидатом у перегонах.

Змагання між демократами та республіканцями залишається дуже напруженим. Кампанія Гарріс сподівається, що порівняння її молодості та ясного розуму з віком Трампа, його схильністю до відхилення від теми, а також різниця у рівні відкритості сприятимуть тому, що невизначені виборці зроблять вибір на її користь.

НОВИНИ