Пошук
Close this search box.

Кір Стармер: Залучення військових КНДР свідчить про глибокий відчай Росії

прем’єр-міністр Великобританії Кір Стармер.Фото: zbruc.eu

Росія намагається залучити військових з Північної Кореї для участі у війні проти України. Якщо ці відомості підтвердяться, це стане черговим свідченням відчаю Кремля. Про це заявив прем’єр-міністр Великобританії Кір Стармер на прес-конференції в Берліні, повідомляє timeukraineisrael.

Стармер зазначив, що ознайомився із повідомленнями про можливе залучення Північної Кореї на бік Росії, однак не уточнив, чи має британська розвідка відповідну інформацію. “Якщо це правда, то це чітко вказує на рівень відчаю, який охопив Кремль. Це виглядає більше як акт відчаю, аніж як стратегічний крок”, – підкреслив прем’єр.

Війна спустошує ресурси Росії

Під час виступу Кір Стармер також звернув увагу на потужне виснаження ресурсів Росії, наголосивши, що близько 40% російського бюджету спрямовано на війну. За його словами, минулий місяць став найбільш трагічним для російської армії з моменту початку повномасштабної агресії проти України, із найвищим рівнем щоденних втрат.

Ця заява корелює з даними видання The Telegraph, яке раніше повідомило, що вересень 2024 року став найкривавішим для російських військових за весь час війни.

Співпраця між Росією та Північною Кореєю

Нагадаємо, що раніше з’являлися повідомлення про те, що Північна Корея допомагає Росії не лише зброєю, але й живою силою. Українська сторона також висловлює занепокоєння щодо цього питання: президент Володимир Зеленський заявив, що КНДР готує військовий контингент для підтримки Росії у війні проти України.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав міжнародних партнерів до рішучої реакції на ймовірне посилення військової співпраці між Пхеньяном і Москвою.

НОВИНИ