Пошук
Close this search box.

Колумбійський університет заборонив доступ ізраїльському професору

Колумбійський університет.Фото: ggtravel.

Професор Шай Давидей зазнав заборони на доступ до кампусу Колумбійського університету після того, як вступив у дискусію з проарабськими активістами, які святкували річницю подій 7 жовтня. Про це повідомляє israelinfo.

Причини відсторонення

Університет оприлюднив заяву, в якій йдеться, що «відсторонення стало наслідком численних випадків переслідувань і залякування співробітників, що є порушенням політики навчального закладу».

Конфлікт 7 жовтня

Шай Давидей взяв участь у заході, що проходив 7 жовтня, присвяченому річниці жахливих подій. Під час церемонії він зафіксував свою конфронтацію з іншими співробітниками університету, які вітали напад ХАМАСу, і поділився цим у соціальних мережах. У своєму відео, опублікованому 7 жовтня, професор звернувся до менеджера Колумбійського університету Кеса Холлоуея, закликаючи адміністрацію вжити заходів проти протестувальників, які виступали проти Ізраїлю.

Реакція професора

«Як ви дозволили, щоб це сталося 7 жовтня?» — запитав Давидей. «Ви повинні виконувати свої обов’язки, і я не дам вам спокою, якщо вони не залишать нас у спокої. Ви змушуєте ізраїльських студентів плакати, а самі не з’являєтеся». У одному з відео він виконує ізраїльський національний гімн на фоні великого проарабського протесту.

Продовження конфлікту

Шай Давидей неодноразово ставав центром уваги в Колумбійському університеті, провокуючи конфлікти та скандали. У квітні він заздалегідь анонсував в соцмережах свій прихід у кампус, щоб «протистояти» великій проарабській демонстрації, що призвело до бурхливого мітингу проти його особи. Професор виступив з емоційною промовою перед протестуючими, яка отримала широкий розголос у ізраїльських ЗМІ, і його назвали «символом боротьби з антисемітизмом у провідних університетах США».

Позиція після відсторонення

Після відсторонення Шай Давидей написав: «Декілька місяців тому я сказав своїй матері, що вигнаю антисемітизм з університету. Я був наївний чи дурний. Я в депресії, але не зламаний; я повинен продовжувати боротися за майбутнє своїх дітей. Чомусь американська громадськість значно чутливіша до моїх виступів проти прихильників ХАМАСу і «Хізбалли», ніж до підтримки єврейських студентів. Це показує нам, які пріоритети в США. Єдиний професор, якого відсторонили, це професор ізраїльсько-єврейського походження, що виступив проти підтримки тероризму на кампусі».

НОВИНИ