Пошук
Close this search box.

Конгрес США вимагає термінової реакції Байдена на участь КНДР у війні проти України

Конгресмен Майк Тернер.Фото: Наталія Роп / NV.

Тривожні повідомлення про участь північнокорейських військ

Голова комітету з розвідки Палати представників США, конгресмен Майк Тернер, закликав Білого дому провести терміновий брифінг у зв’язку з інформацією про можливу участь військ Північної Кореї в конфлікті в Україні на боці Росії. За словами Тернера, дані про залучення північнокорейських військових є “тривожними” і свідчать про серйозну ескалацію бойових дій у регіоні.

“Червона лінія” для США та НАТО

У своєму листі до президента Джо Байдена Тернер наголосив, що участь північнокорейських військ у війні має стати “червоню лінію”, яку не можна перетворити. Він закликав адміністрацію чітко заявити про готовність США та НАТО реагувати на такі дії.

“Якщо північнокорейські війська атакують Україну з російської території або входять на її територію, це має стати чіткою червоною лінією для США та НАТО,” – зазначив Тернер.

Фото: x.com/RepMikeTurner

Необхідність брифінгу в Комітеті з питань розвідки

Крім того, конгресмен висловив необхідність термінового скликання брифінгу в Комітеті з питань розвідки, щоб детально обговорити можливість залучення північнокорейських військ до війни в Україні. Ці кроки свідчать про зростаючу стурбованість в американському уряді щодо розширення конфлікту.

Заяви української розвідки та міжнародна реакція

Директор Головного управління розвідки України, Кирило Буданов, раніше повідомив, що в листопаді можуть бути залучені близько 11 тисяч піхотинців з КНДР. Також розвідка Південної Кореї підтвердила інформацію про перекидання північнокорейських військових до Росії.

Естонська розвідка вважає, що участь північнокорейських солдатів не змінить ситуацію на фронті. Водночас, британський прем’єр-міністр Кір Стармер підкреслив, що підтвердження залучення військ КНДР до війни в Україні свідчитиме про “рівень відчаю” з боку Кремля.

Нові виклики для США та НАТО

Таким чином, питання про участь північнокорейських військ у конфлікті в Україні набуває все більшої актуальності, ставлячи перед США та НАТО нові виклики в умовах зростаючої глобальної напруженості. Як буде реагувати адміністрація Байдена на ці виклики, стане вирішальним для подальшого розвитку ситуації в регіоні.

НОВИНИ