Пошук
Close this search box.

Китай вперше одночасно вивів усі три авіаносці в море: загроза для Тайваню зростає

китайські авіаносці

Вперше в історії китайський флот вивів на навчання всі три авіаносці одночасно, що викликало серйозне занепокоєння серед міжнародних спостерігачів, особливо у Тайвані. Як повідомляє видання The Telegraph у вівторок, 24 вересня, це сталося минулими вихідними.

Учасниками маневрів стали: колишній радянський авіаносець “Ляонін”, його модернізований аналог “Шаньдун” та найновіший, найбільший китайський авіаносець власного виробництва “Фуцзянь”. Видання підкреслює, що такий крок є “зловісним” сигналом для Тайваню, адже маневри відбулися на тлі загострення відносин між Пекіном і Тайбеєм.

За даними The Telegraph, “Фуцзянь” проводив випробування в Жовтому морі, “Шаньдун” перебував у Південно-Китайському морі на захід від Тайваню, а “Ляонін” — у Філіппінському морі на схід від острова.

Незважаючи на те, що “Фуцзянь” ще не є повністю активним у китайському флоті, його введення в експлуатацію зробить Китай другою за потужністю авіаносною державою у світі, випередивши Великобританію та Індію. Однак китайські авіаносці все ще поступаються американським як за розмірами, так і за технічними можливостями.

НОВИНИ