Пошук
Close this search box.

Китайська компанія запустила найбільшу у світі вітрову турбіну потужністю 26 МВт

Турбіна «Еолієн» на шельфі, фото: Michael H. Sorensen | Dreamstime.com

Вітрова турбіна на шельфі, Фото: Michael H. Sorensen |/Dreamstime.com

Китайська компанія Dongfang Electric Corporation (DEC) з провінції Фуцзянь представила найбільшу у світі офшорну вітрову турбіну потужністю 26 мегават. Її габарити вражають: вона охоплює площу, що дорівнює десяти футбольним полям, повідомляє видання OffShore Wind.

Ця гігантська турбіна спеціально розроблена для районів із сильними вітрами, де середня швидкість перевищує 8 м/с. Вона також має підвищену стійкість до тайфунів і корозії, що робить її ідеальною для роботи в складних умовах на морі.

Висота центральної частини турбіни становить 185 метрів, що дорівнює 63-поверховій будівлі. Діаметр лопатей ротора перевищує 310 метрів, що дозволяє їй максимально ефективно захоплювати енергію вітру.

Турбіна здатна генерувати 100 гігават-годин електроенергії на рік при середній швидкості вітру 10 м/с. Це забезпечить енергією близько 55 тисяч домогосподарств. За розрахунками компанії DEC, одна така турбіна може скоротити викиди вуглецю на 80 тисяч тонн щороку.

У червні цього року DEC встановила офшорну вітрову турбіну потужністю 18 МВт, яка вже забезпечує електроенергією майже 36 тисяч будинків.

Конкуренцію DEC складає ще один китайський виробник вітрових турбін — Mingyang Smart Energy. Нещодавно компанія встановила турбіну в Хайнані, призначену для експлуатації в регіонах з високими та середніми швидкостями вітру, зокрема у районах, що часто потерпають від тайфунів.

НОВИНИ