Пошук
Close this search box.

Медведєв загрожує “поверненням Варшави” на заяви польського генерала

Дмитро Медведєв.Фото: charter97.

Дмитро Медведєв, колишній президент Росії і нинішній заступник голови Ради безпеки РФ, відреагував на заяви колишнього начальника Генштабу польської армії Раймунда Анджейчака. Останній під час конференції Defending Baltics (“Балтійська оборона”) заявив, що у разі гіпотетичної агресії з боку Росії стосовно Литви, Польща готова завдати удару по Санкт-Петербургу. Про це повідомляє 9 канал Ізраїлю.

Загрози з боку Польщі

Анджейчак підкреслив, що у разі нападу на Литву країни НАТО готові до “негайної відповіді”. “Ми вдаримо по всіх стратегічних об’єктах у радіусі 300 км і атакуємо Санкт-Петербург”, — наголосив він, додавши, що країни НАТО мають ще декілька років для підготовки до можливого загострення ситуації. Генерал висловив занепокоєння, що у разі програшу України та інтеграції Білорусі в “союзну державу” російські війська можуть опинитися в західних регіонах, зокрема у Львові.

Військові закупівлі Варшави

Польський генерал також повідомив, що Варшава планує закупівлю 800 ракет з дальністю до 900 км для протидії можливій агресії з боку Москви. Він закликав країни НАТО взяти ініціативу у свої руки та продемонструвати Росії серйозні наслідки за агресію проти Польщі чи Литви.

Реакція Медведєва

У відповідь на ці погрози, Медведєв назвав Анджейчака “відставним дурнем” та наголосив на історичних контекстах, що пов’язують Польщу і Росію. “Чи не забув про численні поділи Польщі? Варшава була частиною Російської імперії. Скучив?” — звернувся він до польського генерала.

Медведєв не обмежився лише критикою Анджейчака. Він також зробив ряд образливих висловлювань щодо фінських дипломатів і висміяв прем’єр-міністра Великобританії Кіма Страмера, якого звинуватив у плутанині між ізраїльськими заручниками та сосисками. Підкреслюючи свій скепсис щодо західної політики, Медведєв також пророкував Україні “тривале перекручене насильство” з боку НАТО, вказуючи на те, що західні країни, на його думку, ігнорують власні внутрішні проблеми, витрачаючи ресурси на підтримку Києва.

Заяви Медведєва і Анджейчака в черговий раз підкреслюють напруженість у відносинах між Росією та Польщею, а також загострення політичної ситуації в регіоні, що викликане війною в Україні та побоюваннями щодо подальшої російської агресії.

НОВИНИ