Пошук
Close this search box.

Rewards for Justice: Держдепартамент США пропонує до 10 мільйонів доларів за інформацію про втручання у вибори

Rewards for Justice.Фото: facebook.com/RewardsForJustice.

Державний департамент США, через програму Rewards for Justice, оголосив винагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе виявити іноземні особи або організації, які свідомо брали участь або продовжують брати участь у втручанні в американські вибори. Винагорода також передбачена за дані, що можуть запобігти майбутньому втручанню або сприяти ефективному вирішенню цих загроз. Інформацію про це опубліковано на офіційному сайті програми Rewards for Justice.

Російська медіагрупа «Рибар» під санкціями США

Однією з організацій, на яку звертають особливу увагу, є російська медіагрупа ТОВ «Рибар». Ця структура, також відома як «Рибар» або «Проект Рибар», раніше фінансувалася покійним олігархом Євгеном Пригожиним і зараз отримує підтримку від державної корпорації «Ростех», яка перебуває під санкціями США. «Ростех» та афілійовані з ним організації активно шукають шляхи для обходу санкцій через непрямі постачальники та виробників, щоб зміцнити оборонний потенціал Росії. ТОВ «Рибар» використовує ці ресурси для поширення проросійської пропаганди і антизахідних наративів, у тому числі й у Сполучених Штатах.

Пропагандистські канали та вплив на вибори

Найбільш відомою діяльністю «Рибара» у США є його канали у соціальних мережах #HOLDTHELINE і #STANDWTHTEXAS, які спрямовані на просування інтересів російського уряду та дестабілізацію внутрішньої ситуації в Америці. У рамках підготовки до президентських виборів 2024 року, ТОВ «Рибар» створив акаунт «TEXASvsUSA» на платформі «X» (раніше відомій як Twitter). Цей канал активно розпалює соціальні конфлікти, використовуючи тему нелегальної імміграції в Техасі, аби поширювати ненависть та підвищувати рівень напруженості між різними соціальними групами. Основною метою діяльності «Рибара» є посилення розбрату та підрив демократичних процесів у Сполучених Штатах.

Список осіб, причетних до кампанії впливу

Деякі особи, які безпосередньо беруть участь у цій кампанії, зокрема:

  • Володимир Сергійович Беркутов, менеджер каналу TEXASvsUSA,
  • Олександр Кань Климович, начальник відеовідділу,
  • Тетяна Петрівна Костерова, керівник відділу іноземних мов,
  • Ольга Сергіївна Кузнецова, регіональний менеджер,
  • Максим Віталійович Матвєєв, дизайнер і керівник контент-групи,
  • Олександр Ігорович Мінін, керівник контенту каналу TEXASvsUSA,
  • Валентина Валеріївна Мініна, співробітник TEXASvsUSA,
  • Михайло Сергійович Звінчук, директор «Рибар»,
  • Валерія Володимирівна Звінчук, креативний директор «Рибар».

Як надати інформацію

Держдепартамент США закликає всіх, хто має інформацію про діяльність цих осіб або організацій, включаючи їхні зв’язки з іноземним втручанням у вибори США, звертатися до програми Rewards for Justice. Спеціальна лінія підказок доступна через захищену платформу Tor.

НОВИНИ