Пошук
Close this search box.

США завдали удару по підземних складах зброї хуситів у Ємені: вперше застосовано стратегічні бомбардувальники B-2

Бомбардувальник-невидимка US B2 Spirit. Фото: US Air Force/ZUMA Press Wire/Sh/Shutterstock Editorial/Profimedia

Бомбардувальник-невидимка US B2 Spirit. Фото: US Air Force/ZUMA Press Wire/Sh/Shutterstock Editorial/Profimedia

Сполучені Штати Америки завдали точкових авіаударів по п’яти підземних складах боєприпасів, що належать хуситам у Ємені, використовуючи стратегічні “невидимі” бомбардувальники B-2, заявив міністр оборони США Ллойд Остін. Цей удар став першою відомою операцією, де американські сили залучили бомбардувальники B-2 в межах їхніх атак на хуситів — рух, який підтримується Іраном, повідомляє The Guardian.

Остін пояснив, що американські військові знищили кілька підземних об’єктів, де зберігалися різні види зброї, яку хусити використовували для атак на цивільні та військові судна в регіоні.

“Застосування бомбардувальників B-2 Spirit демонструє здатність США завдавати ударів у будь-якому місці та в будь-який час,” — підкреслив Остін, додавши, що операція є “безпрецедентним демонстраційним кроком”.

Хусити, які контролюють значні території Ємену, в останні місяці активізували свої атаки на Ізраїль і пов’язані з ним судна. Вони заявляють, що їхні дії є виявом солідарності з палестинським рухом ХАМАС, який протистоїть Ізраїлю в Секторі Газа.

У відповідь США та Велика Британія регулярно завдають ударів по цілях хуситів, але досі не змогли повністю знищити їхню бойову здатність.

НОВИНИ