Пошук
Close this search box.

Тайфун Кратхон завдав сільському господарству Тайваню збитків на 390 мільйонів нових тайванів

Тайфун Кратхон.Фото: focustaiwan.tw

Тайбей, 6 жовтня. Згідно з даними Центрального оперативного центру з надзвичайних ситуацій Тайваню, втрати сільського господарства внаслідок тайфуну “Кратхон” досягли вражаючих 390 мільйонів нових тайваньських доларів, що еквівалентно приблизно 12,06 мільйона доларів США. Це повідомлення стало результатом оновленої статистики, оприлюдненої в неділю вранці, зазначає агентство Focustaiwan.

Наслідки тайфуну: жертви та пошкодження

За даними міжвідомчого оперативного центру, тайфун завдав серйозних наслідків: внаслідок стихійного лиха загинуло 4 особи, 719 людей отримали травми, а одна особа досі вважається зниклою безвісти. Станом на неділю подано 9497 заяв про завдані збитки.

Відновлення електропостачання

Під час шторми 436 634 домогосподарств залишилися без електропостачання, проте до ранку неділі лише 1106 домогосподарств у Гаосюні все ще не мали електрики. Водночас усі 608 073 домогосподарства, які зазнали відключення водопостачання, вже отримали його відновлення.

Втрати в сільському господарстві

Відзначаючи втрати в аграрному секторі, Міністерство сільського господарства повідомляє, що збитки, заподіяні тайфуном, становлять 387,16 мільйона нових тайваньських доларів. Найбільше постраждали райони: місто Гаосюн, де втрати оцінюються в 238,6 мільйона нових тайваньських доларів (62% від загальної суми), та округ Піндун з 88,9 мільйона нових тайваньських доларів (23% від загальної суми). Найбільш вразливими культурами виявилися банани, гуави, зизифус, папая та воскові яблука.

Вплив на транспортну інфраструктуру

Окрім сільського господарства, тайфун також вплинув на транспортну інфраструктуру. Міністерство транспорту і зв’язку повідомило, що ділянка провінційного шосе № 2А у районі Цзіньшань, яка була закрита через зсув, знову відкрилася для двостороннього руху по одній смузі. В процесі розчищення додаткового сміття планується повне відновлення руху по обох смугах дороги до ранку понеділка.

Тайфун “Кратхон” став ще одним свідченням руйнівної сили стихійних лих, які регулярно завдають шкоди Тайваню. Влада закликає до обережності та готовності до подальших наслідків.

НОВИНИ