Пошук
Close this search box.

Трамп обіцяє повернути виробничі робочі місця до США: нова стратегія для залучення іноземних компаній

Дональд Трамп

У вівторок Дональд Трамп зробив гучну заяву, пообіцявши, що в разі перемоги на президентських виборах 5 листопада він активно працюватиме над поверненням виробничих робочих місць із-за кордону до Сполучених Штатів. Під час виступу в Савані, Джорджія, колишній президент США наголосив на своєму намірі запропонувати іноземним компаніям привабливі стимули, включаючи зниження податків та пом’якшення регулювання, щоб заохотити їх перемістити своє виробництво в Америку, повідомляє Reuters.

“Ми заберемо робочі місця в інших країн”, – заявив Трамп, додавши, що його план передбачає масовий відтік підприємств із таких союзників США, як Південна Корея та Німеччина, а також з Китаю.

Промова Трампа пролунала в той час, коли його головний конкурент, віцепрезидент Камала Гарріс, також робить акцент на економічних питаннях у боротьбі за підтримку виборців у ключових штатах, таких як Джорджія. Останні опитування показують, що економіка є однією з головних турбот американців: за даними Reuters/Ipsos, перевага Трампа в економічних питаннях скоротилася до двох відсотків, тоді як ще в липні він випереджав Гарріс на 11 пунктів.

Трамп також оголосив, що введе жорсткі мита для компаній, які виробляють товари за межами США, зокрема, погрожував 200-відсотковими митами на продукцію John Deere, якщо компанія перенесе своє виробництво до Мексики.

Попри те, що Трамп і його союзники вважають такі заходи необхідними для захисту американської промисловості, багато економістів попереджають про можливі наслідки – зростання інфляції та збільшення федерального дефіциту.

НОВИНИ