Пошук
Close this search box.

Трамп звертається за військовими літаками через загрози з боку Ірану

Куленепробивне скло вже надається для мітингів Трампа.Фото: gettyimages

У контексті зростаючих загроз з боку Ірану, Дональд Трамп у своїй передвиборчій кампанії звернувся з проханням про надання військових літаків та інших транспортних засобів. Незважаючи на те, що не існує підтверджень зв’язку Ірану з нещодавніми спробами вбивства, урядові джерела попереджають, що Іран все ще планує напади. Цю інформацію повідомило видання Washington Post.

Запити Трампа

У ході останніх тижнів кампанії, команда Трампа вимагала забезпечити його військовими літаками та балістичним склом, яке мало б бути розміщене в семи штатах на випадок потреби. Це прохання є безпрецедентним, адже жоден кандидат не отримував військових літаків перед виборами в новітній історії США. Після брифінгів, у яких зазначалося, що Іран активно планує напади на Трампа, радники кампанії висловили занепокоєння щодо загроз з боку безпілотників та ракет.

Проблеми з безпекою

Сьюзі Вайлз, керівник кампанії Трампа, у своїх електронних листах до Секретної служби висловила невдоволення недостатньою охороною, що призвело до скасування публічного заходу через нестачу персоналу. Вона зазначила, що адміністрація не змогла надати достатньо масштабний план захисту Трампа, що ускладнює організацію його виступів.

Конгресмен Майкл Уолц, який входить до Комітету з розвідки, також звернувся до Секретної служби з проханням про військовий літак або додатковий захист для приватного літака Трампа. Тим часом прес-секретар Трампа відмовилася від коментарів.

Відповідь Секретної служби

Секретна служба підтвердила, що Трамп отримує «найвищий рівень захисту». Однак високопосадові чиновники США зазначили, що навряд чи можливе надання військових літаків на основі поточних даних розвідки. Секретна служба вже запровадила тимчасові обмеження на польоти над резиденцією Трампа та під час його подорожей.

Перспективи безпеки

Незважаючи на запити Трампа, експерти вважають, що задоволення таких прохань буде безпрецедентним. Секретна служба неодноразово посилювала безпеку Трампа, проте він і його команда залишилися незадоволеними рівнем охорони. Джерела стверджують, що не існує жодних доказів, що підтверджують зв’язок Ірану з недавніми спробами вбивства, хоча ФБР не виключає таку можливість.

У червні цього року ФБР заарештувало пакистанця, який намагався найняти вбивць для нападу на Трампа від імені Ірану, що ще більше загострило ситуацію. Останні події свідчать про те, що загрози з боку Ірану залишаються серйозними, і передвиборча кампанія Трампа опинилася під тиском цих загроз.

НОВИНИ