Пошук
Close this search box.

“Зміна курсу: Німеччина відновлює експорт зброї до Туреччини на 336 мільйонів євро”

Фото: militaryleak

Упродовж останніх років федеральний уряд Німеччини значно зменшив обсяги угод на постачання зброї до Туреччини. Однак, за інформацією видання SPIEGEL, ситуація, схоже, змінюється. Нещодавно федеральна рада безпеки дала зелене світло на експорт німецької зброї до Туреччини на загальну суму понад 250 мільйонів євро.

Вперше за багато років влада Німеччини затвердила масштабні угоди на постачання зброї партнеру по НАТО, Туреччині. Згідно зі звітом SPIEGEL, федеральна рада безпеки, яка збирається в закритому режимі, надала дозвіл на постачання німецької зброї вартістю кілька сотень мільйонів євро.

Серед схвалених проектів — постачання 100 зенітних ракет та торпед для Військово-морських сил Туреччини, а також великі пакети матеріалів для модернізації турецьких підводних човнів і фрегатів.

Згідно зі списком, отриманим SPIEGEL, виробнику зброї MBDA дозволено поставити Туреччині 100 керованих ракет для системи протиповітряної оборони кораблів. Хоча точна сума угоди не вказана, вартість цих ракет RAM, ймовірно, складе близько 100 мільйонів євро. Також було схвалено постачання 28 торпед SeaHake від військово-морського підрозділу Thyssenkrupp на загальну суму 156 мільйонів євро.

Крім цього, в списку є ще дві угоди на постачання озброєння. Німецьким оборонним компаніям було дозволено постачати матеріали для модернізації турецьких підводних човнів типу U209 на суму 79 мільйонів євро. Також затверджено постачання деталей двигунів для турецьких корветів і фрегатів на 1,9 мільйона євро. Загалом сума схвалених угод може сягати близько 336 мільйонів євро.

Таким чином, відновлення експортних угод на постачання зброї до Туреччини підкреслює зміни в політиці уряду Німеччини в контексті міжнародних військових відносин, незважаючи на попередні обмеження.

НОВИНИ