Пошук
Close this search box.

Зростаюча військова співпраця між Північною Кореєю та Росією викликає занепокоєння міжнародної спільноти

Зростаюча військова співпраця між Північною Кореєю та Росією, що включає постачання зброї та можливе розгортання військ для підтримки Москви в Україні, стала «серйозною загрозою безпеці» для міжнародного співтовариства. Про це у п’ятницю заявила головуюча в Раді Безпеки ООН з Південної Кореї, повідомляють агентства AFP та Reuters.

У заяві, опублікованій офісом президента Південної Кореї, підкреслюється, що підтримка з боку Пхеньяна виходить «за рамки передачі військової техніки» і переходить до безпосереднього розгортання військ, що є серйозною загрозою не лише для Південної Кореї, а й для всього міжнародного співтовариства.

У відповідь на цю ситуацію, президент Південної Кореї Юн Сок Йол скликав термінову нараду з представниками розвідки, збройних сил та національної безпеки, щоб обговорити можливу участь північнокорейських військових у конфлікті. Учасники зустрічі дійшли висновку, що тісні зв’язки між Росією та Північною Кореєю становлять серйозну загрозу.

Хоча південнокорейські офіційні особи не надали конкретних деталей щодо характеру та масштабів можливого розгортання північнокорейських військовослужбовців у Росії, існують підозри, що деякі з них можуть брати участь у війні Москви проти України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський, президент України, у четвер звинуватив Північну Корею у постачанні військових офіцерів до Росії та підготовці до відправлення тисяч військовослужбовців для підтримки російських військових дій в Україні. Водночас Генеральний секретар НАТО Марк Рютте наголосив на відсутності доказів участі Пхеньяна у цьому етапі війни в Україні.

НОВИНИ