Пошук
Close this search box.

Загадка нового лідера: хто замінить Хашима Сафи ад-Діна в “Хізбаллі”?

Фото:Depositphotos

У арабських медіа триває жваве обговорення можливого наступника Хашима Сафи ад-Діна, нещодавно зведеного до статусу потенційного лідера “Хізбалли”, хоч сама група досі не підтвердила його загибель. Важливою фігурою, яку називають серед кандидатів, є Ібрагим Амин ас-Саид – голова політичного ради організації.

Ас-Саид, що є одним із засновників “Хізбалли”, традиційно відповідав за політичні питання, але має також досвід у військових справах. Це робить його одним із найбільш перспективних кандидатів на пост нового лідера.

Після появи інформації про можливу кандидатуру ас-Саіда, в арабському сегменті інтернету почали активно поширюватися чутки про те, що він відмовився від посади і планує виїхати до Ірану, щоб присвятити себе богословству та молитвам. Однак видання Al-Arabia Now спростувало ці твердження, посилаючись на джерела в “Хізбаллі”. Вони стверджують, що це частина психологічної війни, спрямованої проти організації.

Водночас у прес-службі “Хізбалли” наголошують, що в даний момент група перебуває під колективним керівництвом. Ситуація залишає багато запитань, оскільки майбутнє організації, яка відіграє важливу роль на Близькому Сході, залишається невизначеним. Час покаже, чи зможе новий лідер, хто б ним не став, продовжити спадщину Хасана Насралли.

НОВИНИ